Dijagnostika

HOLTER KRVNOG PRITISKA

Holter krvnog pritiska predstavlja aparat koji meri krvni pritisak i puls 24h.

Aparat se postavlja u ordinaciji, započinje snimanje, učini probno merenje i zatim pacijent odlazi svojom svakodnevnim aktivnostima (posao, rad u kući, briga o deci, dnevne aktivnosti) i uobicajenom dnevno/ nocnom ritmu.

Takav 24h zapis rvnog pritiska u realnom zivotu i svakodnevnom stresu pokazuje prave vrednosti krvnog pritiska i oscilacije na osnovu kojih se moze odrediti odgovarajuća terapija, ili pak proveriti efikasnost uvedene terapije.

Priprema pacijenta za 24h AMKP

Pacijent za vreme ispitivanja, pije svoju redovnu terapiju. Za vreme isitivanja pacijnet donosi alkalne baterije (zavisno od aparata), garderoba pacijenta treba da je prilagođenja aparatu, tj. ruka treba da je slobodna do ramena, jer u protivnom može doći do neadekavatnog registrovanja pritiska. Tokom 24h AMKP, pacijent vodi dnevnik aktivnosti tj. upisuje podatke o fizičkom naporu, mirovanju, neobičnim događajima, dužini i kvalitetu noćnog sna. Pacijentu se predlaže da se tokom ispitivanja bavi normalnim aktivnostima, da se uzdrži od prekomernog vežbanja i da drži ruku ispruženu i bez kratanja u vreme merenja aparata. Aparat nikako ne isključivati ili kvasiti.

Svaki aparat tokom svog rada zuji. U slučaju da zujanje prestane, to je znak da nešto nije u redu, u tom slučaju, potrebno je da se pacijent javi nadležnoj instituciji.

Na osnovu dobijenih vrednosti 24h ambulatornog monitoringa krvnog pritiska, lekar donosi odluku o određivanju odgovarajuće terapije ili o daljnem dijagnostičkom ispitivanju.

Ukoliko želite da zakažete preventivni, redovni ili kontrolni pregled – pozovite nas!

POSETITE NAS

Gandijeva 176
Novi Beograd
Srbija

RADNO VREME

Pon-Pet: 09:00 – 19:30
Sub: 09:00 – 13:00
Ned: Zatvoreno

KONTAKT

+381 (0)11 770 46 56
+381(0)66 22 49 59
dr.natasa.ristic@gmail.com